Olivové paté

Další rychlovka s vůní Středomoří, jen opatrně (nebo naopak) s česnekem.

Pro 4 osoby: Sklenice (cca 350 ml) vypeckovaných černých nebo zelených oliv, 1-2 stroužky česneku, bazalka (nejlépe čerstvá), olivový olej, případně mandle či jiné ořechy.

DSCN3020

Olivy a na tenké plátky nakrájený česnek (výborné jsou i mandle) vložíme do mixéru a rozmixujeme do hladka. Poté osolíme, opepříme, přidáme bazalku (příp. i petržel) a několik lžic olivového oleje. Tato směs se hodí jak do toastů, tak na jednohubky (ozdobené vlašskými ořechy a listem bazalky).

Hotovou pomazánku doporučujeme skladovat v uzavřené sklenici od použitých oliv – v lednici tak vydrží i déle než týden.

 

 

Recept z http://soucitne.cz/recepty/pomazanky/olivove-pate

Připravila : Míša Grulyová         Foto : Erik Green

 

O autorovi: Petr Noščák

Odpovědět

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.